Wie ik aandacht geef, groeit.

Ik voeg positieve waarde toe aan sociale of maatschappelijke vraagstukken waarbij jeugd een hoofdrol speelt.

Wie ik aandacht geef, groeit.

Ik voeg positieve waarde toe aan sociale of maatschappelijke vraagstukken waarbij jeugd een hoofdrol speelt.

Voor vrienden doe je alles, ook een valse verklaring.

Bericht afbeelding

2/13/2022

0 Comments

Het leek een goed idee….

 

Hij vertelde het aan de keukentafel. 
“Afgelopen weekend hadden we een feestje. Het was gezellig. Op de weg terug zijn we van de weg geraakt. We zijn flink gecrashed. Omdat mijn maat een beginnend bestuurder is en hij misschien wel zijn rijbewijs kwijt raakt, heb ik met mijn dronken hoofd tegen de politie gezegd dat ik heb gereden. Ik heb geen rijbewijs. Dat kunnen ze dus ook niet afpakken. Ik ben nogal tekeer gegaan tegen de politie en ze hebben me een nachtje op het buro gehouden.” 

Een flinke tijd later kreeg hij een bericht van de rechtbank. Via de telefoon (vanwege corona geen live hoorzitting) kreeg hij de kans om zijn verhaal toe te lichten. Dit gesprek heeft nooit plaats gevonden. Hij zegt dat hij gebeld is op de afgesproken dag, maar dat de verbinding verbroken werd als hij opnam. 

Nu heeft de rechter geoordeeld. Via een brief die persoonlijk is afgeleverd, leest hij de uitspraak voor. “Een boete van € 950,- subsidair 19 dagen celstraf en een rij ontzegging van 6 maanden. Het gaat net allemaal goed met me, en nu komt dit gezeik.”

“Ben je het nu met me eens dat het niet slim was om een valse verklaring af te leggen?” 

“Ja, dit gaat echt te ver!”

Inmiddels zit hij met de gebakken peren. Op 11 februari heeft hij de mededeling rechtspraak in ontvangst genomen. Er zijn 14 dagen voor een hoger beroep procedure. Welke advocaat kan ons helpen? 

Scroll naar boven