Wie ik aandacht geef, groeit.

Ik voeg positieve waarde toe aan sociale of maatschappelijke vraagstukken waarbij jeugd een hoofdrol speelt.

Wie ik aandacht geef, groeit.

Ik voeg positieve waarde toe aan sociale of maatschappelijke vraagstukken waarbij jeugd een hoofdrol speelt.

Weten jullie wel wat asfalt is?

Een tijdje geleden hebben jonge skaters (eigenlijk zijn het steppers) middels een filmpje de gemeenteraadsleden van Gemeente Geertruidenberg uitgenodigd voor een gesprek bij de skatebaan. De skatevoorziening voldoet niet meer helemaal aan de wensen en behoeftes van de skaters en daar wilde zij wel eens met de gemeente over praten.
​Samen met het jongerenwerk van Trema hebben de jongeren het gesprek met de raadsleden goed voorbereid. Alle aanwezige raadsleden kregen een handout (pakketje). Met de jongeren aan de ene kant van de half pipe en de raadsleden aan de andere kant, nam Pepijn (13 jaar) het woord.

“Beste Raadslid,
Namens een aantal jongeren in de gemeente Geertruidenberg, hebben wij u uitgenodigd om naar de skatebaan te komen kijken en hierover te praten. Hierbij alvast een pakketje met wat wij vanavond ook gaan vertellen. Zo kunnen jullie dit altijd nog teruglezen. We willen een nieuwe fun-box want de andere is weggehaald.”

“Wat is een fun-box?” Vroeg een raadslid.

“Een funbox is een ding om trucjes op te doen. Dat staat ook op de foto die u vast heeft meneer. We willen ook nieuw asfalt. Weten jullie wel wat asfalt is?”

Alle aanwezigen moesten hartelijk lachen om deze opmerking en in een ontspannen sfeer ging het gesprek verder. De jongeren hebben hun kunsten nog laten zien op de halfpipe en de raadsleden hebben de jongeren uitgenodigd om met een voorstel te komen.
Al met al was het een geslaagde avond.

Quotes van de aanwezige raadsleden:
“Een buitengewoon leuk initiatief vanuit de kinderen zelf. Zij zoeken ons op. De vlog was geweldig. Zo werkt het gewoon.”
“Hoe klein je ook denkt, je kan het grootste bereiken. Droom grote dromen, ze kunnen uitkomen.”
“Prachtig! Het enthousiasme van die gasten is mooi.”

Uitspraak van de burgemeester:
Superleuk dat de komende groep van jonge kinderen er ook bij is. Zo wordt echt iets gerealiseerd voor de komende jaren.

De beleidsmedewerker jeugd heeft weer een leuke taak de komende tijd om dit proces verder te begeleiden. 😉

Scroll naar boven