Wie ik aandacht geef, groeit.

Ik voeg positieve waarde toe aan sociale of maatschappelijke vraagstukken waarbij jeugd een hoofdrol speelt.

Wie ik aandacht geef, groeit.

Ik voeg positieve waarde toe aan sociale of maatschappelijke vraagstukken waarbij jeugd een hoofdrol speelt.

Opeens heb ik een toekomst!

Joris had ik een paar keer gesproken in het park en in het buurthuis. Hij werkt in een magazijn en wil graag stappen zetten naar zelfstandigheid. Ondanks het werk heeft hij elke maand een paar weken geen geld meer. Dit frustreert hem.
 
Op kantoor heeft Joris meer verteld over zich zelf. Zijn verhaal hebben we kunnen reduceren tot een eenvoudige hulpvraag aan de gemeente: “Kunnen jullie me helpen om overzicht te krijgen in geldzaken zodat ik een rijbewijs kan halen?”
 
Een paar weken later belt Joris me super enthousiast op:
“Ik heb net een gesprek gehad. Echt heel gaaf. Ik geef blijkbaar teveel geld uit aan broodjes van de supermarkt en dat blowen is echt duur zeg! Ik heb afgesproken niet meer te blowen en heb dit ook tegen mijn vrienden gezegd. Het ziet er naar uit dat ik echt kan sparen voor mijn rijbewijs. Bedankt Marc, dat je de tijd voor me genomen hebt en deze kans voor me gecreëerd hebt. Ik heb ineens een toekomst!”
 
Goed gedaan Joris en gemeente!😊
 
Joris is natuurlijk niet zijn echte naam…

De foto is van @lephunghia

Scroll naar boven