Wie ik aandacht geef, groeit.

Ik voeg positieve waarde toe aan sociale of maatschappelijke vraagstukken waarbij jeugd een hoofdrol speelt.

Wie ik aandacht geef, groeit.

Ik voeg positieve waarde toe aan sociale of maatschappelijke vraagstukken waarbij jeugd een hoofdrol speelt.

Stem van jongeren

​https://unsplash.com/@zacharytnelson

De jongeren die ik tegen kom praten geen onzin. Ze zijn goed geïnformeerd over de problemen en uitdagingen in wereld en hebben hier zelf ook vaak een idee of oplossing over. Deze betrokkenheid afdoen als de mening van een minderjarige en dus niet belangrijk genoeg om naar te luisteren, is kapitaalvernietiging. 

Ideeën van jongeren zijn om te zetten naar concrete plannen of zelfs naar beleid. Als je maar de juiste vragen stelt, komt de bruikbare info vanzelf. Daarnaast moet je natuurlijk de jeugd gewoon serieus nemen.

Jongeren hebben kennis, zijn kritisch naar hun omgeving en willen zich inzetten. Zich betrokken tonen. Zij willen hun wereld vormgeven en wij (de oudere generatie) hebben een hoop te leren hen. 
Daarom maak ik me zo sterk voor jongerenparticipatie. Voor jongeren. 

Lees ook eens het artikel hieronder. 

Scroll naar boven