Wie ik aandacht geef, groeit.

Ik voeg positieve waarde toe aan sociale of maatschappelijke vraagstukken waarbij jeugd een hoofdrol speelt.

Wie ik aandacht geef, groeit.

Ik voeg positieve waarde toe aan sociale of maatschappelijke vraagstukken waarbij jeugd een hoofdrol speelt.

Een eerlijk en oprecht mens worden

Shodan Aikido.
​”Het doel van Aikido is lichaam en geest te verenigen om zo een eerlijk en oprecht mens te worden.”
​Morihei Ueshiba (grondlegger Aikido).

Afgelopen weekend ben ik geslaagd voor mijn Shodan examen (1e DAN) en hier ben ik trots op. 
Aikido helpt mij inderdaad om een eerlijk en oprecht mens te worden en daarnaast vind ik vooral veel plezier en rust in deze sport. Ik ben zelfverzekerder geworden en heb een manier gevonden om mijn geest en lichaam soepel te houden.  

Bij Aikido staat respect voor de mens voorop. Als er strijd is, zijn er per definitie alleen nog maar verliezers. In Aikido is geen sprake van botsende energie, blauwe plekken of drang tot uitschakelen.  Mijn bedoeling is het nooit om jou pijn te doen. Met respect zal ik je naar beneden brengen of bij mij vandaan houden. Maar vergis je niet. Als je er voor zou kiezen om mij aan te vallen, dan ben ik als een cirkel. Ongrijpbaar en vluchtig. Sta ik als een vierkant. Standvastig en vastberaden. En zal ik scherp zijn als een driehoek. Puntig en duidelijk.

Mijn dank gaat uit naar Ruud van Ginkel en Jack de Jongh. Mijn geduldige leraren. 
https://www.aikidovanginkel.nl/
https://www.shoryukai.nl

Scroll naar boven